Traditioner og andet sammenrend i Søvind

Der foregår masser i Søvind. Skulle du være interesseret i at få promoveret et arrangement, så skriv til os: Ellers følg med på siden her, hvor kalenderen giver et godt billede af hvad her sker.

Her følger lidt om nogle af aktiviteterne:

Høstmarked

Første lørdag i september 208 blev der skudt gang i en ny tradition: Høstmarkedet

I Søvind bliver der “gået fastelavnssoldater”; en gammel Østjysk tradition, hvor byens karle gik fra hus til gård og samlede ind til en fest for byens ungdom. Denne tradition holdes stadig i hævd, og i 2016 blev der holdt fest i byens forsamlingshus Sandbjerghus for vist nok 111. gang! Soldaterne i Søvindsøvind soldater

Sandbjerghus er også hvert år vært for den traditionelle fastelavnsfest, hvor der bliver slået katten af tønden, og hvor der er tønder for børn i alle aldre. Dette forgår naturligvis fastelavnssøndag efter kirkens fastelavnsgudtjeneste, hvor alle er velkomne til at møde udklædte!

Sandbjerghus afholder flere gange om året banko i forsamlingshuset.

Det er også i Sandbjerghus Søvind Lokalråd afholder fællesspisning et par gange om året: Een aften hvor alle børn og voksne er velkomne, og senest har vi afholdt et velbesøgt brunch-arrangement. Oftest leverer Søvind Kro den lækre mad vi får, til yderst favorabel pris. Et godt sted at møde folk man måske ikke så ofte får talt med! Det plejer at være hyggeligt.

I det hele taget samles man ofte her til diverse arrangementer, og man kan naturligvis leje huset til private fester, samt tilkøbe sig en flag-alle gennem hele byen, hvis man vil gøre ekstra ud at f.eks bryllup, konfirmation eller fødselsdag.

Der er flere grupper i byen, der løbende afholder musikarrangementer (“Sammenrend”) og både bibliotek og menighedsråd står bag foredrag og musikarrangementer i kirken.

 

http://www.sandbjerghus.dk

 

Søvind Kro og Galleri er dygtige til både at være vært ved private fester, men sætter også gang i byen med masser af arrangementer i løbet af året: I flæng kan nævnes:

Ladies night, hvor flere end 100 feststemte kvinder mødte op til lækker mad og rosa-farvede vine. Taget lettede, aldrig er det blevet snakket så meget i Søvind på een gang!

Fredagsbar i den hyggelige kælder

Søndags eftermiddagskaffe serveret i kro-haven

Masser af større koncerter og mere intime musikarrangementer

Halloween fest

Stegt Flæsk arrangementer

Julefrokost

Ølsmagning

Portvinssmagning

Høstbal

Jule kaffe med tilhørende kagebord

Juletræstænding

…og meget mere, se mere på  http://www.soevindkro.dk

Torsdagsklub

For byens ældre er der “torsdagsklub” i Menighedshuset. Et sted hvor man mødes til hyggeligt samvær, nogle gange lidt sang, andre gange et interessant foredrag, et slag kort…

 

Juletræsfest og Sjov Dag i Søvind

Søvind Gymnastik og Idrætsforening har som beskrevet andetsteds på denne side masser af idrætstilbud, men arrangerer også hvert år både juletræsfest i Søvind Hallen og “Sjov dag i Søvind”, som er en dag med forskellige sjove idræts- og hyggefaciliteter, afsluttet med en fest om aftenen.

http://www.sovindgif.dk

 

Alt muligt andet…

Desuden er der ind imellem arrangementer, som “Musik med Mere” eller “Sammenrend” står for, samt masser af andre tiltag af social karakter.

Der er madlavnings-klubber, jagtforening, op til flere krea-grupper, diverse madklubber, hvor man fælles-spiser sammen after aftale, lokalarkiv/historie-interesserede.

Der er kunstforening, havevandringer, arrangementer og foredrag på biblioteket og kirkekoncerter…http://www.soevind-gangsted.dk

Man behøver ikke kede sig i Søvind!