Naturoplevelser omkring Søvind

  Fjordlandskabet er afgørende for Søvind’s omgivelser..
 

Her et par bud på oplagte ture, men skriv gerne til os, hvis I har andre skønne steder, vi skal promovere!

 

 

 

Bålpladsen med shelter i Brigsted…oplagt til en lille udflugt!

Husk vores skønne lille plet nede ved Brigsted: Gå eller cykl den dejlige tur derned, tænd op i bålet. Steg de medbragte pølser eller grill skumfiduser. Nyd udsigten over mod Vorsø og måske er du så heldig at se “vores” havørn.

http://www.visithorsens.dk/dan…/teltplads-brigsted-gdk678072

 
snobroed-shelter
Ad cykleruten / grusvejen via Havmarken
En gå- eller cykletur til Husodde i Stensballe ad naturstien langs fjorden fra Søvind er ren balsam i en ellers fortravlet hverdag. Det meste af tiden er man langt væk fra bil- og bystøj. Den eneste “larm”, der høres, er fuglekvidder, vindens susen i træerne og den knasende lyd af grus under skosåler eller cykeldæk. Turen er 10-11 km. lang. Naturstierne omkring Søvind giver i den grad mulighed for at nyde det bakkede landskab i området.

Cykel ved Søvind

Fra Brigsted til Sondrup

BrigstedSondrupLangs Fjorden mod SondrupSondrup1

Prøv at gå eller cykl den ca. 10 km lange tur, hvor man går mod Brigsted, men drejer ind ad grusvejen til venstre, ud mod solbærplantagen. Fra bådlauget kan man gå langs fjorden hele vejen til Sondrup.

Sondrup Strand…i cykelafstand fra Søvind.

Sondrup Strand ligger kun ca 4 km fra Søvind, så det er en afstand de fleste kan klare på cykel, også med mindre børn.
Nyd det skønne sted, den dejlige badebro, hvorfra de friske vinterbadere  springer i Horsens Fjord, men en del andre nøjes med at hoppe i om sommeren! Om sommeren er krabberne ALTID klar til at blive fodret!

sondrupstrandvandsondrupstranddrengeisol

Mergelgraven

At gå en lille tur rundt om Mergelgraven, som ligger centralt i Søvind er altid skønt. Der er placeret bænke rundt omkring, så man kan slå sig ned og nyde søen eller kigget ud over markerne mod fjorden. Og naturligvis er en af bænkene placeret strategisk for at få størst muligt udbytte af en smuk solnedgang.

Fra “Mergelsøen”:

mergelgravenmergelgraven_443x244mergelgravmarkmergelgraven-i-farver

I juni blomstrer den sjældne orkide biblomst i Søvind, netop ved Mergelgraven. Den KAN ikke vokse andre steder end lige her, så glem alt om at grave den op. Man må til gengæld gerne komme og nyde den, og med målrettet indsats er det også lykkedes af få blomsten til at frø-sætte sig flere steder ved Mergelgraven.

biblomst

Gå en tur rundt i Søvind via stisystemerne

Stien der går fra Haldrupvej og langs bækken op mod Humleballe samt ved Bækhuset ml Kirkestien og Katrinehøjvej.

Men lille tur rundt om vores gamle og smukke middelalderkirke er også altid fint!

stisystemstisystem1

Søvind Skov:

Gå op ad Skovvænget og gå en dejlig tur i Søvind skov.

sondrupfra-soevind-skov

Sondrup Skov:

Endelig kan du tage helt ud til Sondrup skov og nyde det kuperede terræn der:

udsigt-sondrupudsigt-sondrup1

Udsigtshøjene

På vejen mod Sondrup vil du (ca 2 km fra Søvind, efter Glibbinggård) støde mod et skilt til venstre, hvor der står “udsigtshøjene”. Det er igen et landskab med bakker, om sommeren ofte løstgående kvæg, fine udsigtspunkter.

 

Rundt om Toftum

Gå en tur rundt om Toftum og nyd den intakte landsby-stemning og mosen, når du kommer ud til “ydre Toftum”. Fortsæt over landevejen og ga ad Havmarken tilbage til Søvind.

“Spor i landskabet” Ny trampesti fra Søvind skole til Hundslund skole
I efteråret 2018 er der etableret en ny trampesti fra Søvind til Hundslund. Det er en sti, der er beregnet til at gå, og betegnes som “spor i landskabet”, man må altså ikke ekesempelvis ride eller cykle på denne sti. Du kan følge skilte og pile, som starter ved indgangen til Søvind Skole på Ravnebjerget! 🙂