Kultur og underholdning i Søvind

Kultur er selvfølgelig et vidt begreb, men Søvind byder på temmelig meget:

I 2018 har vi haft livestreaming af Århus Universitets åbne foredrag, hvor man har kunnet blive særdeles klog på alsidige emner. Vi fortsætter også i 2019 med livestreaming. Også biblioteket og brugernævnet arrangerer forskellige foredrag, med mange forskellige emner. I Kirkehuset er der desuden løbende højskoleformiddage, ligesom der også arrangeres forskellige koncerter i kirken.

Musik bydes der også ofte på, når Kroen inviterer til diverse arrangementer, men også vin- og ølsmagning har været på programmet.

Søvinds egen Kunstgruppe har et par gange om året arrangementer/fernisering, hvor lokale kunstnere viser deres flotte ting.

“Sammenrend” er en klub/forening, som arrangerer alt muligt; lige fra musik, koncerter, sang, til madoplevelser og foredrag, og som årligt inviterer til medlemskab.

Der er læsekreds, hvor man i løbet af året læser forskellige bøger og mødes for at diskutere dem; man kan springe til og fra, som man ønsker og har tid til.
Brugernævnet arrangerer sammen med Horsens Bibliotek adskillige spændende foredrag på Søvind bibliotek, ligesom der også arrangeres små forestillinger for byens yngste indbyggere.

Fællesspisninger arrangeres to gange om året, hvor man har mulighed for -for ganske få kroner- at invitere familien Og/eller venner og naboer i byen til et uhøjtideligt måltid mad…og man får mulighed for at mødes og snakke med andre fra Søvind, som man måske ikke ser så ofte.

(Det viste billede øverst i dette indlæg hedder “Musikalske streger” er af den lokale kunstner Jonna Brodersen)